26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

Videojocs a la gran pantalla

El cinema ha aconseguit grans èxits quan ha adaptat jocs populars o ha inventat històries relacionades amb el món gamer

Si t’agraden els videojocs sabràs que molts d’ells s’han adaptat al cinema, en pel·lícules d’acció, ciència-ficció i aventures que tracten d’emular l’experiència de joc.

Però, al cinema també podem trobar pel·lícules que parlen sobre el tema dels videojocs sense basar-se’n en cap en concret. Avui repassem alguns d’aquests títols.

 

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

La Lara Croft és segurament un dels personatges de videojocs més populars, fins i tot entre aquells que no hi juguen habitualment.

El personatge es va fer més famós després del seu salt a la pantalla gran. L’actriu Angelina Jolie va donar vida a la famosa protagonista de Tomb Rider. La pel·lícula va adaptar les aventures de Croft, una arqueòloga britànica que busca tresors antics.

La primera versió d’aquest videojoc, dirigida per Simon West, es va estrenar l’any 2001. Més tard, es van estrenar diferents seqüeles. L’any 2018 se’n va estrenar un reboot. És a dir, es va fer una versió de la història, amb Alicia Vikander al paper de Lara Croft.

https://www.youtube.com/watch?v=KSjoV8i3FVg

 

Silent Hill (2006)

El director Christophe Gans va dirigir l’any 2006 l’adaptació al cinema del videojoc de terror Silent Hill.

La pel·lícula ens explica com la Rose, interpretada per Radha Mitchell, una jove mare que tracta de trobar una cura per la seva filla malalta, fuig dels metges que volen ingressar-la en un centre psiquiàtric.

Durant la seva fugida, arribarà a una ciutat aparentment desèrtica, anomenada Silent Hill.

 

Resident Evil (2002)

Paul W.S. Anderson va dirigir l’any 2002 Resident Evil, una pel·lícula basada en el videojoc del mateix nom l’èxit del qual va donar peu a cinc seqüeles. 

Abans de rodar la pel·lícula, el director va assegurar que s’havia tancat durant dos mesos per jugar amb el videojoc per conèixer millor la història.

Els seus protagonistes són Alice (Milla Jovovich) i Rain (Michelle Rodríguez), que formen part del comandament encarregat d’investigar la corporació farmacèutica Umbrella per saber si han propagat un virus que infecta els humans i els transforma en éssers monstruosos.

 

 

En Ralph, el destructor (2012)

Aquesta pel·lícula d’animació de Diseny ens explica la història de Ralph, un personatge malvat dels videojocs arcade. Ralph es dedica a destruir els edificis reconstruïts pel Felix, el protagonista d’un videojoc titulat Repara Félix Junior (Fix-It Félix Jr.).

Cansat de ser sempre el dolent, en Ralph decideix prendre el control de la situació i s’endinsa en un viatge a través dels diferents mons i generacions de videojocs per demostrar a tothom que ell també pot ser un heroi.

Durant el seu recorregut, en Ralph coneix en primera persona a la seriosa Sergent Calhoun, del videojoc d’acció Hero’s Duty; i a la tossuda Vanellope von Schweetz, de Sugar Rush Speedway, un videojoc de cotxes de carreres.

 

Final Fantasy: La Força Interior (2001)

Ving Rhames, Alec Baldwin i Steve Buscemi protagonitzan l’adaptació al cinema d’aquesta popular franquícia RPG de SquareSoft.

Amb uns espectaculars efectes especials, aquest film destaca per la seva gran fidelitat al tipus de trames de la saga original i per la gran qualitat de la seva animació hiperrealista.

L’acció té lloc a l’any 2070, quan la terra ha estat devastada per una invasió alienígena.

https://youtu.be/048aYVk7xUk

 

Ready Player One (2018)

Steven Spielberg va realitzar una incursió en el món dels videojocs amb Ready Player One. El film adapta la novel·la d’Ernest Cline, ambientada a l’any 2045.

Ens explcia la història de Wade Watts, un adolescent a qui li agrada evadir-se de la foscor del món real a través d’un popular videojoc anomenat Oasis, una espècia d’utopia  a escala global.

Un dia, el seu excèntric i multimillonari creador mor, i deixa en herència la seva fortuna i empresa al guanyador d’una aventura que consisteix a trobar un tresor en el món virtual.

En aquesta pel·lícula apareixen nombroses referències a pel·lícules i videojocs dels anys 80 i 90.

 

Jumanji: Benvinguts a la jungla (2017)

En aquesta nova versió de la popular pel·lícula que va protagonitzar Robin Williams l’any 1995, el detonant de totes les aventures no és un joc de taula, sinó que és un videojoc.

Es tracta d’una actualització molt entretinguda de la història. A més, s’adapta a l’època actual, perquè els joves prefereixen els videojocs als jocs tradicionals.

 

Jocs de guerra (1983)

Aquest clàssic de cinema dels 80 s’inspira en la Guerra Freda, durant la qual la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) i els Estats Units mantenien un tens enfrontament, agreujat per l’amenaça que comencés una guerra nuclear entre les dues potències.

A la pel·lícula, un jove aficionat a la informàtica, interpretat per l’actor Matthew Broderick, posa en perill la seguretat mundial amb un ordinador primitiu.

Es tracta d’un trepidant thriller d’acció en el qual es mostra com eren els videojocs i ordinadors als anys vuitanta.

 

Tron (1982)

Un altre clàssic dels anys 80 que no pots perdre’t és aquest film protagonitzat per Jeff Bridges.

Va ser un autènticament revolucionari pel seu ús dels efectes visuals, que ens ajuden a entendre els orígens de les Computer-Generated Imaginery (CGI), imatges generades per ordinador.

Amb els anys s’ha convertit en una pel·lícula de culte pel seu potent imaginari visual, la seva estètica cyberpunk i les seves referències als videojocs.

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.