26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

Una reflexió sobre les diferents maneres d’estimar

‘Cor de cactus’ explica la història d’una jove que vol viure la seva vida a la seva manera, sense caure en els tòpics de l’amor romàntic

La Lara és una adolescent d’allò més normal: té una germana petita i un grup d’amics fantàstic, adora la música i està compromesa amb el seu món. No obstant això, no vol ni sentir a parlar de l’amor, fins i tot quan es creua amb el Diego. La Lara només vol fer realitat el seu somni de ser DJ.

Aquest és l’argument de Cor de cactus, una novel·la d’Anna Manso que parla sobre les diferents maneres d’estimar més enllà de l’amor romàntic que ens han ensenyat les pel·lícules.

Manso es va inspirar en el cas de la seva filla adolescent, que juntament amb una amiga va tenir un gran èxit com a DJ a les festes de Gràcia, a Barcelona. A partir d’aquesta idea, l’autora va pensar a desenvolupar la història d’una jove per a qui l’amor no és la màxima prioritat a la vida, sinó que vol fer realitat altres somnis. “Aquest llibre parla de feminisme, de dones que poden fer el que vulguin i que porten les regnes de la seva pròpia vida”, explica Manso.

Portada del llibre ‘Cor de cactus’. (Editorial SM/Cruïlla)

 

Relacions sentimentals més enllà dels tòpics

Per això, Cor de cactus és també una història d’amor gens convencional. Part de la trama se centra en la relació de la Lara amb el Diego, un noi colombià. Entre ells sorgeix una connexió, però també pors i prejudicis. És la forma que té l’autora de parlar de les relacions sentimentals fugint dels tòpics. Altres personatges, com el de la mare divorciada de la Lara, també aporten altres punts de vista sobre l’amor.

Cor de cactus relata, amb humor i optimisme, una història actual amb la qual és fàcil identificar-se i on els personatges comparteixen problemes, il·lusions i temors reals.

La novel·la segueix la Lara en la seva relació amb el Diego, en el seu dia a dia amb la seva família i amics, en les seves sessions de DJ i en les seves reivindicacions davant dels estereotips de gènere. L’autora ha volgut parlar de l’amor i de la importància d’estimar bé, sense rancors, sense culpa, sense prejudicis i, sobretot, d’estimar-nos a nosaltres mateixos.

A més, el llibre toca altres temes com la coeducació, les relacions tòxiques, la solidesa dels nostres principis i la flexibilitat davant del canvi.

Però el més important és que aconsegueix connectar amb els adolescents a través de la personalitat dels seus protagonistes i aborda amb senzillesa i profunditat temas com l’amor, l’amistat, les relacions familiars, els estudis o la música. Així ho ha comprovat la mateixa autora en diferents trobades que amb lectors als instituts: “M’han dit que els agrada perquè té humor i els fa pensar en les diferents maneres d’estimar”, confessa Manso.

L’autora, que el 2016 va guanyar el Premi Gran Angular amb el llibre Allò de l’avi, actualment està revisant la sèrie de llibres titulats Una noia N.O.R.M.A.L per fusionar-los en un sol volum que sortirà publicat pròximament.

Informació elaborada en col·laboració amb SM/Cruïlla

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.