27 desembre 2024
spot_img
27 desembre 2024

SIMO Educació premia els projectes més innovadors

La fira d’innovació educativa ha reconegut la tasca d’empreses i docents per promoure la creativitat i l’excel·lència educativa

La fira SIMO Educación lliurarà aquest dimecres els premis a empreses i docents innovadors. Amb aquest gest vol reconèixer la seva tasca a l’hora d’impulsar l’excel·lència educativa alhora que es potencia la creativitat dels docents.

Els guardons de la setena edició dels Premis a la Innovació Educativa es lliuraran a deu experiències desenvolupades per docents de tot l’estat durant la gala Innotech Edu Party&Prizes.

Entre altres categories, els premis reconeixen la Millor Experiència amb Metodologies Actives, el Millor Projecte Col·laboratiu i Cooperatiu, la Millor Experiència STEAM o la Millor Experiència de Gamificació.

Com a novetat d’enguany, es lliurarà el premi Innotech Edu a la iniciativa amb més components tecnològics, i el premi a la Millor Experiència Docent Innovadora a el projecte que hagi obtingut la puntuació del jurat més alta.

També avui s’ha lliurat el premi de la primera Txáckathon. Una hackathon és un esdeveniment en el qual diversos programadors, en aquest cas alumnes, es reuneixen durant un temps determinat amb l’objectiu de dissenyar solucions informàtiques.

Aquesta hackathon està destinada a trobar fórmules per desenvolupar el pensament computacional i científic entre els estudiants de primària i secundària en països de parla hispana.

 

L’actualitat entra a l’aula

Junior Report és el diari dels joves lectors. Cada setmana se centra en un tema d’actualitat global perquè els estudiants de secundària puguin entendre què passa al món.

L’univers Junior Report engloba diferents iniciatives per apropar l’actualitat a les aules. Aquest any s’ha llançat el projecte Junior Report Aula, que ofereix recursos pedagògics sobre actualitat elaborats i actualitzats periòdicament per periodistes i adaptats a el currículum educatiu.

Una altra opció per treballar l’actualitat a classe són els tallers de periodisme i ‘fake news’. Un equip de periodistes es trasllada als centres de secundària per explicar als alumnes com s’elaboren les notícies i com desenvolupar el seu esperit crític per aprendre a distingir la informació veraç de la que no ho és.

Junior Report també ha impulsat el projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris escolars gestionats pels propis alumnes que compta amb la supervisió d’un equip de periodistes professionals.

La iniciativa pretén mostrar als alumnes com es creen les notícies per aprendre a ser més crítics amb la informació, alhora que desenvolupen les seves competències lingüístiques, comunicatives i digitals. En la segona edició de RED hi participen més de 30 centres i un miler de redactors júnior de tot l’estat.

Junior Report tindrà un estand a la fira Simo Educación en col·laboració amb Lavanguardia.com

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.