26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

Punxar amb sistemes digitals o amb vinils

La tecnologia digital s’imposa a les pistes de ball però encara hi ha molts nostàlgics que prefereixen punxar amb discos tradicionals

Per Judith Vives

Per a la majoria de nosaltres, escoltar música al mòbil, a Spotify o a YouTube s’ha convertit en el més habitual. Els sistemes digitals han guanyat terreny a altres formats com els CD i els discs de vinil perquè ofereixen molts avantatges, per exemple, que no ocupen espai.

No obstant això, segueix havent-hi gent que defensa l’ús de vinils, sigui per nostàlgia o perquè consideren que la qualitat del seu so és millor.

La batalla entre els partidaris del so digital i els que prefereixen els vinils ha arribat fins i tot a les pistes de ball. I és que, tot i que la majoria de DJs prefereixen punxar amb sistemes digitals, no és difícil trobar artistes que realitzen les seves sessions amb discos de vinil com dècades enrere.

El DJ i professor de Microfusa Lluís Pérez defensa que els sistemes digitals faciliten molt la feina i considera que mentre que entre els partidaris del vinil hi ha “certa malenconia i esnobisme”.

“És cert que no han deixat d’existir i sembla que tornin, però els vinils no igualaran mai als sistemes digitals. Els nous sistemes ofereixen unes facilitats que els discs no poden igualar”, explica el DJ i professor.

DJs punxant amb una taula de mescles digital. (Mané Espinosa)

 

Nostàlgics del vinil

Molts defensors dels sistemes analògics com els discos opinen que la qualitat del so és diferent. Encara que, segons Pérez: “Això és una cosa que només poden captar els experts”.

Un altre dels seus avantatges és que hi intervé un factor més físic i tàctil, ja que es tracta d’objectes que es manipulen amb les mans. A més, amb els vinils podem gaudir d’espectaculars portades i dissenys que en el format digital es perden.

Entre els DJs més populars que segueixen punxant amb vinils destaca, per exemple, el mític Ricardo Villalobos.

 

Punxa amb l’última tecnologia

Entre els que prefereixen les tecnologies digitals, explica Lluís Perez, el sistema que impera és la controladora All-in-One: es tracta d’una taula de mescles independent, que incorpora un plat per CDs i que no requereix de cap ordinador per a funcionar.

Per a sectors més professionals existeixen els equips anomenats CDJ, una mena de taules de mescles digitals amb programari integrat. Entre les marques de referència destaquen Pioneer, Traktor o Serato.

Si, per contra, ets al costat dels nostàlgics i prefereixes punxar amb vinils, necessitaràs una taula de mescles analògica, altaveus, auriculars i, per descomptat, els discos.

Optis pel mètode que sigui, recorda que a Microfusa pots aprendre tots els trucs per fer les millors mescles.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.