26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

#PolemicTweets: escàndols de Trump a Twitter

Les xarxes socials s’han convertit en l’altaveu del nou president: des de burlar-se d’altres països a declarar la guerra per Twitter

El primer any de Donald Trump com a president dels Estats Units ens ha deixat nombroses polèmiques tuiteres.

I és que Twitter s’ha convertit en tota una plataforma de comunicació política: és la xarxa social preferida dels polítics per fer declaracions i dirigir-se a l’opinió publica.

Donald Trump ja estava enganxat a Twitter abans de dedicar-se a la política. Ara que és l’home més poderós del món, els seus tuits i posts tenen conseqüències imprevisibles.

  1. Declarar la guerra per Twitter

Un dels tuits més polèmics de l’any forma part de l’enfrontament virtual entre Donald Trump i Kim Jong-Un, el líder de Corea del Nord.

En aquest tuit, Trump apel·lava directament al ministre d’exteriors de Corea del Nord i les autoritats nord-coreanes ho van prendre com una declaració de guerra a través de la xarxa social.

“Acabo d’escoltar al ministre d’Exteriors de Corea del Nord a l’ONU. Si s’està fent ressò del que pensa el Petit Home Coet [Kim Jong-Un], no crec que el país duri molt temps!”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/911789314169823232

Amenaçar Corea del Nord, un país governat per un dictador que posseeix un arsenal d’armes nuclears, no és una bona idea… encara que es faci a través de les xarxes socials.

  1. La batalla contra els mitjans

Entre les seves guerres particulars, Trump manté una batalla contínua amb els mitjans de comunicació que no recolzen el seu govern.

El president els acusa de crear ‘fake news’ o informació falsa per perjudicar-lo, simplement perquè són crítics amb les seves decisions. El seu enfrontament amb aquests mitjans ha arribat tan lluny, que fins i tot s’ha inventat uns Premis Fake News per deixar-los en evidència.

“Els Premis Fake News, dirigits als mitjans de masses més corruptes i tendenciosos, se celebraran el dimecres 17 de gener. L’interès i la importància d’aquests guardons és molt més gran del que us podeu imaginar!” 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/950103659337134080

En realitat, Trump coneix molt bé el poder de la informació i ha utilitzat les fake news i la postveritat pel seu propi benefici, sempre per explicar una versió dels fets que l’afavoreixen.

  1. Discriminació de gènere

El 26 de juliol de 2017, el president Trump va anunciar que les persones transgènere no podrien servir a l’exèrcit d’Estats Units.

Aquesta prohibició constitueix un cas greu de discriminació de gènere. No obstant això, encara van ser pitjors els motius per prohibir que les persones transgènere es converteixin en soldats: 

“El nostre exèrcit ha de centrar-se a guanyar batalles importants i decisives, no pot quedar llastrat pels enormes costos mèdics i el desordre que provocarien les persones transgènere com a soldats”.

  1. Racisme a les xarxes

Les polèmiques opinions del magnat no s’han suavitzat després d’arribar a la presidència. Un dels temes més sensibles al que s’ha referit és la immigració: el nou president té molt clar que hi ha immigrants bons i immigrants dolents.

Trump utilitza un llenguatge directe, poc respectuós i, el que és pitjor, s’enorgulleix d’ell:

“Així és: necessitem un VETO MIGRATORI per a certs països que són PERILLOSOS i no un terme políticament correcte que no ens ajudarà a protegir a la nostra gent!”. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/871899511525961728

Aquest tuit és greu perquè el president assenyala certs països i els qualifica de perillosos sense motiu aparent, sense pensar en les possibles conseqüències per a les relacions internacionals.

Però a més, Trump menysprea el consens i el respecte, descarta l’opció d’utilitzar termes políticament correctes, la diplomàcia i l’acceptació de la diversitat.

Molt al contrari, defensa un país tancat en si mateix, que prohibeix l’arribada de persones noves i considera perillós tot el que és diferent.

“Tothom discuteix si és o no és un VETO. Anomeneu-ho com vulgueu, del que es tracta és de mantenir la gent dolenta (amb males intencions) fora del país!”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/826774668245946368

 

  1. Riure’s del canvi climàtic 

Un altre dels blancs dels atacs de Trump és el canvi climàtic. Trump és un negacionista que nega l’existència de l’escalfament global, perquè no li convé (ni a ell ni als seus amics empresaris) que s’impulsin energies renovables i polítiques més ecològiques.

Després de retirar Estats Units dels Acords de París, el nou president ha decidit acomiadar l’any amb un tuit en el qual ridiculitza aquest gran desafiament mundial.

“A l’Est, pot ser que aquesta sigui la Nit de cap d’any més FREDA registrada en anys. Potser podríem utilitzar una mica d’aquest escalfament global tan bo pel qual el nostre país (però no uns altres) volia pagar BILIONS DE DÒLARS per protegir-se. Abrigueu-vos!”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/946531657229701120

Trump s’ha fabricat un discurs a mida per renegar del canvi climàtic, però la realitat és que el canvi climàtic i els seus efectes són molt visibles a tot el món. Per molt que li pesi el president dels Estats Units, és hora d’actuar.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.