26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

Per saber-ne més…  

Aplicacions, mapes i interactius per conèixer millor la situació dels refugiats

Les notícies sobre refugiats ocupen cada dia pàgines de diaris i minuts als informatius, però no sempre som conscients de quantes persones han hagut d’abandonar la seva casa i el seu país per buscar refugi.

Si vols entendre millor la seva realitat, et mostrem alguns projectes que val la pena conèixer.

Una app per ajudar als refugiats

En arribar a un nou país, molts refugiats es troben amb la barrera de l’idioma: coses tan senzilles com demanar indicacions o preguntar alguna cosa es converteixen en un obstacle per a aquestes persones, que intenten refer la seva vida lluny del conflicte.

Mohajed Akil és un refugiat sirià que va fugir a Turquia, on es va trobar amb aquest problema. Akil havia estudiat informàtica i va decidir crear Gherbtna, una aplicació per ajudar als refugiats a comunicar-se i afrontar tasques quotidianes com comprar aliments, llogar un pis, demanar assistència…

Mapa dels camps a Grècia 

Aquest mapa interactiu de camps de refugiats a Grècia ofereix informació sobre els campaments que s’han establert per acollir a les persones que arriben de zones de conflicte, especialment de Síria.

Mapa interactiu dels campaments de refugiats a Grècia. (Acnur)

Equip d’Atletes Refugiats

Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 van fer història en acollir al primer equip d’atletes format per refugiats de diferents nacionalitats: Sudan del Sud, Síria, República Democràtica del Congo i Etiòpia.

Els deu integrants de l’Equip d’Atletes Refugiats van entrar en l’estadi de Maracaná sota la bandera olímpica, representant a més de 60 milions de persones refugiades a tot el món.

I tu, què t’emportaries?

Aquesta és la pregunta que es va fer l’escriptora i dramaturga Jenifer Toksvig després d’escoltar el testimoni de refugiats que explicaven com havien hagut de fugir de les seves llars.

Claus, diners, el passaport, mòbil, carregador…, Els més afortunats van tenir temps de fer la maleta, però molts van haver d’escapar de pressa i corrents, deixant enrere tot el que tenien.

La sensació de caos, por i urgència queden plasmats al poema What They Took With Them (El que es van emportar amb ells).

https://www.facebook.com/UNHCR/videos/10155404858738438/

Buscant a Síria

L’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur), en col·laboració amb Google, ha creat Searching for Syria : un interactiu per explicar la crisi dels refugiats de Síria, obligats a fugir del seu país per una guerra que va començar fa ja més de 6 anys.

En aquesta pàgina podràs descobrir com viuen els refugiats i com era Síria abans de la guerra: un lloc amb milions de turistes, on grups estrangers com Gorillaz donaven concerts i els vídeos del FC Barcelona eren molt populars a Youtube. Encara que ara, aquest país ja no existeix.

Interactiu sobre la guerra a Síria, realitzat per Acnur i Google. (Searchingforsyria.org)

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.