28 desembre 2024
spot_img
28 desembre 2024

Música per ser més productius

Un estudi de la Universitat de Virginia demostra com les cançons impacten la feina que fem

Per Judith Vives

Hi ha dies que costa més posar-se a estudiar, acabar un treball o realitzar qualsevol tasca. En aquestes ocasions, has provat d’escoltar música? Encara que pugui semblar estrany, la música ens ajuda a ser més productius.

És la conclusió a la qual han arribat un grup d’investigadors de la Virginia Commonwealth University (Estats Units). Amb el seu treball han demostrat com la música impacta el nostre cervell i afecta positivament al nostre rendiment.

Fins ara tots teníem clar que la música provoca grans emocions: pot aixecar l’ànim i fer-nos feliços. Això és perquè, en escoltar cançons o melodies, el nostre cervell produeix dopamina, coneguda com a “hormona de la felicitat”.

Investigacions científiques també han demostrat els beneficis d’estudiar música, especialment entre els nens i nenes més petits, ja que aquesta activitat té un impacte molt positiu en el desenvolupament de la psicomotricitat.

D’altra banda, s’ha comprovat que estudiar música facilita l’aprenentatge d’altres matèries com les matemàtiques o la llengua, a més de millorar el rendiment general a classe.

 

Millor treballar amb música!

Ara, els científics Kathleen R. Keeler i Jose M. Cortina han analitzat les respostes fisiològiques i emocionals provocades per la música i com ens afecten.

Aquests investigadors han descobert que el volum de la música, les lletres o les nostres preferències musicals també poden influir en els resultats laborals. I han pogut demostrar que hi ha un vincle entre les característiques musicals i el rendiment global a la feina.

De fet, ja existien alguns treballs i investigacions prèvies que intentaven demostrar que hi ha una relació entre la música i la capacitat productiva.

Després de la Segona Guerra Mundial es van dur a terme experiments en fàbriques, mines i entorns agrícoles per comprovar com la música estimulava els treballadors. Les melodies no només milloraven la seva productivitat, sinó que també els feia més feliços.

“La lliçó és que cap tipus de música va en contra del rendiment: qualsevol cosa que et mantingui despert ajuda a millorar la feina”, explica Cortina.

 

Una cançó per a cada tipus de feina

Keeler i Cortina també han explorat la relació entre el tipus de música i el tipus de feina.

I han arribat a la conclusió que una cançó com Let It Be de The Beatles pot ajudar a una persona a realitzar tasques complexes i creatives, ja que el seu estil facilita la flexibilitat cognitiva.

En canvi, cançons amb molt de ritme ajuden a facilitar l’atenció i el control i són útils a l’hora de realitzar tasques simples i rutinàries que emfatitzen la quantitat i velocitat.

A l’hora de posar-te a estudiar o treballar, pensa bé quina cançó et posaràs de fons per aconseguir millors resultats. I recorda que estudiant música també pots estimular el cervell i desenvolupar moltes altres habilitats.

Si ja estàs estudiant música, no t’oblidis que a Trinity College London també pots realitzar els exàmens oficials que t’ajudaran a mesurar el teu progrés i a posar-te un objectiu per treure’t un títol oficial.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.