25 desembre 2024
spot_img
25 desembre 2024

Mataró convoca un EdHack per fer front al repte de l’equitat digital

La jornada organitzada per La Fundació Bofill en col·laboració amb Gem Mataró, es centra en els àmbits del benestar digital i l’emprenedoria sostenible 

A mesura que passen els anys i que l’accés a la tecnologia està més garantit entre la ciutadania, han aparegut diversos reptes relacionats amb la igualtat, la sostenibilitat, l’educació o l’economia. Un dels més significatius i que es tractarà d’abordar durant les jornades “EdHack Mataró” els pròxims 20 i 21 d’octubre és l’equitat digital

Després de les edicions al barri del Raval de Barcelona, a Girona, Tàrrega i Reus, l’escola Gem Mataró, membre de la xarxa de diaris escolars RED impulsada per Junior Report, serà l’amfitriona de la trobada. L’escola acollirà el laboratori de transformació social que promourà vincles entre persones i entitats de la comunitat. Entre totes cercaran solucions que generin millors oportunitats socials i educatives i que facin front a aquest nou desafiament.

La voluntat d’aquestes jornades, organitzades per La Fundació Bofill en col·laboració amb altres institucions i entitats, és fer de Mataró un ecosistema d’equitat digital. La programació inclou dos itineraris, un d’ells relacionat amb el benestar digital i l’altre amb l’emprenedoria sostenible. Les persones que assisteixin a l’Edhack podran triar quin dels dos encaixa més amb els seus interessos. 

En cap cas els participants estaran sols, sinó que hi haurà una sèrie de facilitadors que donaran suport i que resoldran dubtes durant el desenvolupament dels tallers i un grup de mentors experts que donaran consell i orientació. 

El desenvolupament de les jornades

El primer itinerari relacionat amb el benestar digital inclou tres qüestions: en primer lloc, el paper de les IA en el món educatiu; en segon lloc, la responsabilitat i l’esperit crític a l’hora de fer ús de les tecnologies educatives i, per últim, l’impuls de la digitalització perquè tothom pugui beneficiar-se’n. 

D’altra banda, l’itinerari sobre emprenedoria social i digital contempla, en primer lloc, el rol de la digitalització en el comerç i la indústria local i sostenible; en segon lloc, la incorporació d’eines digitals pedagògicament riques a les aules i, finalment, els feminismes digitals i l’eliminació de les bretxes socials a partir del lideratge comunitari.  

La jornada del 20 d’octubre arrencarà a les 17 h de la tarda i acabarà a les 20:30 h del vespre. Durant aquestes tres hores i escaig, es decidiran els equips de cada itinerari i es triaran els reptes que es volen “hackejar”. La jornada del dissabte, en canvi, començarà a les 8:30 h del matí i s’allargarà fins a les 20 h. En aquestes hores s’idearan solucions, es debatrà amb els mentors i amb els companys i es preparà un projecte per presentar-lo a la resta de la comunitat. 

Per a més informació, podeu accedir a la pàgina web de l’Edhack i les bases de participació en les jornades.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.