26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

Les dones de PyeongChang

Els Jocs Olímpics d’Hivern baten diversos rècords menys un: la representació d’homes i dones segueix sense ser igualitària

El 9 de febrer se celebrarà la cerimònia d’inauguració dels XXIII Jocs Olímpics d’Hivern . Gairebé 3.000 atletes es reuniran a PyeongChang, a Corea del Sud, representant a un centenar de països diferents.

No obstant això, enmig del debat sobre els drets de la dona i la seva figura a la societat, quin és la representació femenina a les Olimpíades d’Hivern? Els equips estan formats per atletes homes i dones a parts iguals? Quins són els països amb seleccions més igualitàries?

Per intentar reduir la desigualtat en l’esport, els organitzadors dels Jocs han introduït noves proves amb equips mixtes, formats per homes i dones.

Dones: menys de la meitat dels competidors 

És difícil conèixer la xifra total de dones atletes que viatjaran fins a Corea del Sud. Davant la falta de dades oficials, cal fer una cerca país per país per saber quantes esportistes competiran a PyeongChang 2018.

Els països que compten amb una major representació femenina són Estats Units (242), Canadà (226) i Noruega (111). D’aquests, Canadà és l’equip amb un nombre més gran de representació femenina (el 45%).

L’equip canadenc compta amb 122 homes i 103 dones atletes. Les proves esportives que compten amb el mateix nombre de dones i d’homes són el biatló, el ‘curling’, el trineu ‘skeleton’, el patinatge de velocitat a pista curta i el salt d’esquí.

En canvi, Noruega, un dels països amb major tradició en esports d’hivern, queda molt lluny de les xifres d’igualtat: el seu equip està compost per 82 homes i 27 dones (el 24% de l’equip).

Sigui com sigui, les esportistes que participaran als Jocs Olímpics d’Hivern tenen molt clars els seus objectius i arriben disposades a aconseguir-los.

Una història de superació

L’equip espanyol participarà amb 12 atletes en aquestes Olimpíades d’Hivern: deu homes i només dues dones.

Sara Hurtado competirà en la modalitat de patinatge artístic al costat de Kiril Khaliavin, un patinador rus nacionalitzat espanyol.

L’altra dona de l’equip és Queralt Castellet, una veterana de snowboard en especialitat half-pipe que fa poc va aconseguir proclamar-se campiona del món en aquesta modalitat.

Al 2015, Castellet es va enfrontar a un gran repte personal i professional quan el seu entrenador personal, que alhora era la seva parella des dels 19 anys, va morir de càncer.

La seva trajectòria professional és tota una mostra de la capacitat de superació les dones: capaces de trencar el sostre de la desigualtat de gènere, brillar en les seves especialitats i seguir malgrat els obstacles personals.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.