27 desembre 2024
spot_img
27 desembre 2024

La Xina limita els videojocs per a nens i adolescents

Els menors de 18 anys només podran jugar a jocs en línia tres dies a la setmana, com a molt una hora cada dia

El govern de la Xina ha anunciat una nova llei que limita l'accés als videojocs per als menors d'edat: només podran jugar-hi una hora el divendres, dissabte i diumenge, de 20 a 21h. És a dir, que el temps de joc serà com a màxim de tres hores a la setmana.

Les empreses que ofereixen els videojocs en línia seran les responsables de controlar l'accés dels menors d'edat durant l'horari autoritzat i hauran d'incorporar un nou sistema de registre amb nom real per evitar fraus.

La nova normativa fa una excepció els dies en què hi ha alguna festa nacional i els menors no tenen classe: aquests dies podran jugar una hora addicional, també de 20 a 21h. Fins ara, els nens xinesos podien jugar fins a 1,5 hores els dies lectius i 3 hores diàries durant les vacances.

L'objectiu de les autoritats xineses és combatre l'addicció als videojocs, un problema en augment entre la població més jove. Per això la nova llei inclou campanyes informatives i de sensibilització a les escoles i en l'àmbit familiar.

Ja a principis dels 2000, el govern xinès va decidir prohibir la importació de videoconsoles perquè les consideraven una mala influència per a l'educació i el rendiment escolar dels més joves. Aquesta prohibició es va mantenir fins al 2014.

 

Conflicte d'interessos

A la Xina hi ha 110 milions de menors d’edat que juguen a videojocs. Segons dades oficials recollides per l'agència Reuters, més de la meitat d'aquests menors (62,5%) es connecten sovint per a jugar en línia i un 13% passa més de dues hores al dia jugant a videojocs pel mòbil.

Malgrat això, les empreses desenvolupadores de videojocs assenyalen que els menors d'edat són en realitat una part molt petita del negoci. Per a Tencent, la principal empresa de videojocs del món, representen menys del 3% dels seus ingressos, per exemple.

A principis d'agost, un dels diaris oficials controlats pel Partit Comunista Xinès (PCC) va publicar un article criticant els videojocs i descrivint-los com una “droga electrònica”, fet que va provocar que empreses del sector tecnològic com Tencent, NetEase o Ubisoft perdessin diners a la borsa.

Per això les companyies de videojocs creuen que la nova llei forma part de l'ofensiva del govern xinès per restar poder a les grans empreses tecnològiques. Els últims anys, aquestes empreses s'han fet amb una part molt important del negoci virtual (xarxes socials, comerç en línia, videojocs) i el govern vol evitar que acabin tenint el monopoli d'un sector que produeix milers de milions de beneficis.

D'altra banda, les noves limitacions encaixen amb les polítiques de control i repressió pròpies del PCC, que intervé en la política i l'economia del país i controla molt de prop a la població i els mitjans de comunicació per evitar qualsevol tipus d'oposició.

 

Addicció als videojocs: un problema global

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va incloure el trastorn per ús de videojocs dins de la Classificació Internacional de Malalties (CIE) l’any 2019. Aquest organisme denunciava que l'ús sense límits d'aquest tipus de jocs, tant en línia com fora, pot portar a comportaments addictius.

Segons l'OMS, les persones que pateixen aquest trastorn poden mostrar un deteriorament en el control del joc i fins i tot prioritzar-lo a altres interessos i activitats de la vida diària. En els casos més greus, pot afectar altres esferes de la vida personal, ja sigui a l’escola, a la feina o en la relació amb família i amics.

El fet que l'OMS no considerés l'addicció als videojocs com una malaltia fins fa poc fa que no hi hagi dades globals sobre aquesta problemàtica. No obstant això, sí que existeixen molts estudis per països i regions.

Més de 2.000 milions de persones juguen a videojocs a tot el món i, d'aquestes, es calcula que un 3% són addictes als videojocs, segons un estudi de l'Institut Nacional de Salut dels Estats Units amb dades de diferents països. D'altra banda, més de la meitat de la població als Estats Units (59%) i una mica menys de la meitat a Europa (48%) juguen a videojocs.

Les dades indiquen que aquest trastorn afecta tant a menors com a adults, encara que és més habitual entre les persones majors d'edat. Els estudis també mostren que els homes s'enganxen més fàcilment als videojocs en línia, mentre que les dones prefereixen els jocs en aplicacions per a mòbil.

Un dels casos més extrems són els hikikomori, persones que viuen completament aïllades a casa seva o a la seva habitació, sense cap mena de contacte social més enllà de la pantalla. Aquest fenomen es va originar al Japó, però cada vegada hi ha més casos en altres països.

Treballa l'actualitat a l'aula

Aquest article inclou materials didàctics exclusius per a subscriptors. Descobreix l’activitat que et proposem avui!

Restricted Content
To view this protected content, enter the password below:

Encara no estàs subscrit a Junior Report?

Subscriu-te

Si tu o el teu centre esteu subscrits,
introdueix el perfil de xarxes socials o el teu usuari

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.