La versió televisiva de Joc de Trons arriba a la seva fi després de 8 temporades, milions d’espectadors i múltiples polèmiques
La matinada del 19 al 20 de maig es va estrenar als Estats Units l’últim capítol de Joc de Trons, la sèrie basada en els llibres fantàstics de George R. R. Martin que s’ha convertit en una de les produccions més populars dels últims anys.
El primer capítol es va estrenar l’abril del 2011 i, durant vuit temporades, ha narrat les aventures dels Stark, els Lannister, els Targaryen i altres famílies enfrontades per controlar el Tron de Ferro i governar els Set Regnes.
El nord-americà George R. R. Martin va començar a escriure la saga Cançó de gel i foc durant els anys 90. El primer llibre, ‘Joc de Trons’, es va publicar el 1996. Però no va ser fins una dècada després que la saga es va convertir en un èxit de vendes i HBO es va plantejar adaptar-la a la televisió.
Tuuuuun tuuu tututuuuuntuu tu tutunnn…
¿Cuál fue tu reacción al ver la intro de la temporada 8 de #JuegodeTronos? pic.twitter.com/xfxTEZE6m9
— HBO Max España (@HBOMaxES) April 16, 2019
Joc de Trons se situa en un món medieval. L’autor va descriure amb tot detall cada personatge, la seva història i llinatge, a més de descriure el territori d’on procedeix cadascun d’ells, i va crear el mapa dels Set Regnes i les seves criatures fantàstiques.
Les polèmiques de Joc de Trons
L’èxit de la sèrie de televisió va superar totes les expectatives i fins i tot es va avançar a les novel·les. Martin ha escrit cinc dels set llibres previstos en la saga, però els productors no podien esperar que acabés per continuar la sèrie (Martin té fama de prendre’s el seu temps per escriure).
Així doncs, van gravar les temporades 6, 7 i 8 sense tenir els llibres però assessorats per l’autor per tal de continuar la història.
https://www.instagram.com/p/BxecztcoUiG/?utm_source=ig_embed
Sovint s’ha comparat Joc de Trons amb la saga d’El Senyor dels Anells de J. R. R. Tolkien: totes dues són històries fantàstiques ambientades en un món medieval, amb cavallers, mags i éssers fantàstics com els dracs.
No obstant això, la sèrie ha rebut moltes crítiques per incorporar nombroses escenes de violència i d’agressions, a més de sexualitzar els personatges femenins i tractar les dones com a objectes.
En realitat, alguns dels personatges més forts de Joc de Trons són dones: Cersei, Sansa, Daeneris, Arya… Però totes han hagut de passar per experiències traumàtiques, violacions i pallisses per demostrar la seva fortalesa.
Això ha despertat la indignació del col·lectiu feminista, que considera que una dona no necessita ser víctima i superar un trauma per empoderar-se i demostrar el que val.
Rape is not a tool to make a character stronger. A woman doesn’t need to be victimized in order to become a butterfly. The #littlebird was always a Phoenix. Her prevailing strength is solely because of her. And her alone.#GameOfThrones pic.twitter.com/TVIyt8LYxI
— Jessica Chastain (@jes_chastain) May 7, 2019
Fanàtics de la sèrie
En vuit anys, Joc de Trons ha aconseguit enganxar milions d’espectadors d’arreu del món, però l’afició per la sèrie ha anat molt més enllà.
Molts pares han decidit posar el nom dels personatges als seus fills, s’han organitzat rutes temàtiques per ciutats i països on s’ha gravat la sèrie, i a internet corren teories infinites sobre cada personatge.
També gràcies a internet, els seguidors de la sèrie poden seguir els intèrprets a les xarxes socials i descobrir què s’amaga darrere de les escenes…
https://www.instagram.com/p/BxObgz6FRlG/?utm_source=ig_embed
Alguns fans descontents amb els últims capítols fins i tot han registrat una petició a Change.org perquè HBO refaci la vuitena temporada: ja són més de 800.000 els signants.
El que és evident és que Joc de Trons passarà a la història com una de les grans produccions televisives dels últims anys.
Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.