4 gener 2025
spot_img
4 gener 2025

L’espai com a reflex de la vida, al Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats

Una exposició al Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats ens parla de la vida quotidiana a partir de les obres d’uns creadors i creadores que, per tal d’inspirar-se, han aixecat la vista cap al cel.

Els artistes que participen amb les seves obres a l’exposició Un dia em vaig creuar amb un meteorit fan servir el cosmos com a reflex de la vida a la Terra, els desitjos humans i el coneixement. La mostra forma part de Loop Barcelona, una plataforma internacional centrada en el videoart, els films d’artista i la imatge en moviment.

El Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats participa en el festival amb una mostra col·lectiva amb obres dels artistes Belén Rodríguez, Irene Grau, Pedro Torres, Francisco Navarrete, Julia Llerena, María Molina Peiró, Regina De Miguel i Abel Jaramillo, uns creadors de procedències diverses (de València a Badajoz) que aposten pel cinema, les arts visuals, la creació audiovisual o l’art conceptual, entre altres tècniques i disciplines.

Tots aquests artistes es refereixen de maneres diverses a un mateix tema: la distància entre un univers absolutament inabastable i la nostra vida quotidiana, d’aquí el títol d’una mostra que es planteja suggerint una passejada per un carrer de la ciutat durant la qual ens trobéssim amb un meteorit…

Perquè les obres exposades fan referència a l’espai interestel·lar i les distàncies inimaginables entre els objectes celestes, convertint-los en metàfores dels desitjos, obsessions i passions que omplen el nostre món.

Activitats que complementen l’exposició

Veniu i visiteu les obres que han creat els artistes seleccionats per participar en aquesta mostra però no us perdeu, tampoc, les activitats que organitza mentre dura l’exposició el Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats. Comencen el 29 de novembre amb la proposta de Núria Gómez Gabriel The Case for Letting the Stars Determine Who I Date (Deixem que les estrelles determinin de qui ens enamorem). És una conferència performativa durant la qual ens parlarà sobre com les nostres relacions afectives s’han vist alterades per la irrupció de les noves tecnologies.

El dijous, 12 de desembre, serà Alexandra Laudo (creadora de la plataforma Heroínas de la cultura) qui ens parlarà sobre Com observar un cel nocturn. Serà una nova conferència performativa durant la qual l’artista posarà en relació fenòmens astronòmics amb reflexions sobre la nit, la foscor i la manera com ens mirem el món.

La darrera activitat lligada amb l’exposició va a càrrec de Cris Blanco, una coneguda performer que ja fa temps que fascina el públic amb propostes com Ciencia-ficción, un muntatge escènic que s’acosta a la ciència amb la mentalitat de la gent del carrer per analitzar la relació entre el que és molt gran i el que és microscòpicament diminut, preguntar-se què és l’univers i endinsar-se finalment en la teoria quàntica.

Si us pregunteu què té a veure l’univers amb la vostra vida quotidiana i voleu participar en un seguit d’activitats que tenen tant un component artístic com una vis científica, no deixeu de venir a Un dia em vaig creuar amb un meteorit.

FITXA TÈCNICA

Què Exposició Un dia em vaig creuar amb un meteorit,
Quan? Fins el 19 de gener 2020. De dimarts a dissabte, de 12 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 15 h.
On? Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats.
Quant? Gratuït.
Com? L’accés és per a totes les edats.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.