Alumnes de Disseny de Moda de LCI Barcelona participen en un projecte per dissenyar els nous uniformes de la cadena Veritas
Per Judith Vives
El disseny de moda no només se centra en la creació de roba casual o alta costura. També s’estén a molts àmbits com, per exemple, el món laboral. I és que un professional de la moda ha de saber adaptar els dissenys a totes les necessitats.
Això és el que han fet els estudiants de l’assignatura Projectes de Disseny de Moda I, que s’imparteix en el segon curs d’aquest grau en LCI Barcelona. L’alumnat ha participat en un interessant projecte que ha consistit en la creació dels seus propis uniformes de treball per a la cadena de supermercats Veritas.
¡Ya tenemos ganadoras! Hace una par de meses retamos a los alumnos de @lci_barcelona a presentar un nuevo concepto de uniformes Veritas bajo con mayor reflejo en sostenibilidad y tejido reciclado, y esta semana hemos hecho entrega de los premios. ¡Enhorabuena! pic.twitter.com/GQXLDLRf1l
— Veritas (@Ecoveritas) February 28, 2020
El centre busca que els alumnes puguin desenvolupar projectes relacionats amb empreses reals. La pràctica permet als estudiants tenir un primer contacte amb les necessitats i requeriments de les empreses, encara que no tots aquests projectes tinguin una aplicació real.
Aquest ha estat el cas de l’experiència amb la cadena Veritas. LCI Barcelona va proposar a l’empresa que els seus alumnes dissenyaran uns nous uniformes per als venedors de les botigues.
Tal com explica Leni Palmer, professora de l’assignatura al costat d’Alicia González, les peces ideades pels alumnes de Disseny de Moda de LCI Barcelona reflecteixen els valors d’aquesta popular cadena de supermercats ecològics sense oblidar altres aspectes com la usabilitat i el confort.
Uniformes còmodes i sostenibles
Aquestes són, precisament, les característiques que ha de complir tot uniforme i vestit pensat per a ser utilitzat en un entorn laboral i professional. Segons explica la professora de LCI Barcelona, els uniformes laborals han de ser còmodes, resistents i funcionals, alhora que representin la imatge corporativa de l’empresa i tinguin en compte el disseny i estètica de la indumentària.
A causa dels valors mediambientals de l’empresa, durant la pràctica es van tenir en compte aspectes com la sostenibilitat i la reciclabilitat. “Havien de ser vestits sostenibles i reutilitzables“, explica Palmer. A més, els projectes havien de proposar també un enfocament social que aportés un valor afegit. D’aquesta manera van sorgir idees d’horts solidaris, reutilització de bosses o aprofitament d’aliments per a menjadors socials.
En total es van presentar més d’una vintena de propostes. Dos representants de la companyia, Laia Minguell, del Departament de Persones, i Anna Badia, responsable de l’impacte social i mediambiental, van acudir un dia a LCI Barcelona per conèixer i valorar els diferents projectes segons la qualitat del disseny, la investigació de teixits i el caràcter social de cada proposta.
Finalment, es van escollir uns uniformes guanyadors. En concret, van resultar guanyadores les parelles d’alumnes formades per Ana Castañeda i Maria Pons, Anna Escoda i Júlia Agut i Belinda Dunkel i Maria João Cunha, que van rebre un val de compra i un altre per a fer un taller a Veritas.
Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona