22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

Recta final per impulsar els ODS

El pròxim 17 de maig finalitzarà el termini d’entrega dels treballs que participen en els Premis Blanquerna Impulsa

Per Judith Vives

Ets dels que somia amb un món millor? Llavors, segur que els teus companys de classe i tu us heu apuntat als Premis Blanquerna Impulsa.

Amb aquests premis, Blanquerna-URL anima els estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat o de cicles formatius a contribuir amb les seves idees als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per les Nacions Unides.

El termini de lliurament dels treballs finalitzarà el pròxim 17 de maig, amb la qual cosa queden poc més de tres setmanes per a completar-los.

Els ODS són una sèrie de 17 objectius globals enfocats a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat a tot el món abans de 2030.

Els Premis Blanquerna Impulsa trien en cada edició dos d’aquests objectius i animen els joves a pensar projectes i accions que serveixin per donar-los sortida.

 

Erradicar la fam i protegir les ciutats

En aquesta segona edició, els objectius que s’han proposat són ‘Fam zero’ (Objectiu 2) i ‘Ciutats i comunitats sostenibles’ (Objectiu 11).

Per participar, has de presentar un treball o projecte relacionat amb algun d’aquests dos objectius. Qualsevol acció, per petita que sigui, pot contribuir a fer dels objectius una realitat: tots estem cridats a millorar el món!

Els premis s’organitzen en quatre àmbits: comunicació, salut, educació i relacions internacionals.

En el primer pots presentar treballs en format curtmetratge, anunci, campanyes publicitàries o xarxes socials, un reportatge o un programa de ràdio, que serveixin per donar a conèixer, denunciar o conscienciar sobre els ODS d’aquesta edició.

En la categoria educativa s’admeten activitats realitzades al centre educatiu que incorporin el missatge dels ODS en el currículum o projecte educatiu de l’escola.

En l’àmbit de salut, els projectes han de millorar la salut integral del centre i del seu entorn a través d’iniciatives de formació, conscienciació i prevenció de riscos.

Finalment, en la nova categoria de relacions internacionals es premiaran els millors projectes en col·laboració amb una altra escola o institució de fora del territori espanyol.

Si encara no els has fet, no et despistis. Tens fins al 17 de maig per presentar els teus treballs i tenir l’opció de guanyar grans premis per contribuir a millorar el món.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.