22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

Habitatge digne i sostenible, una prioritat universal

El dret a l’habitatge digne i adequat es reflecteix en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU

Per Judith Vives

Tenir accés a un habitatge digne i adequat és un dels drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans.

No obstant això, l’augment de la població mundial (que es duplicarà d’aquí al 2050), sumat a altres fenòmens com l’especulació o la gentrificació, són obstacles perquè moltes persones trobin un lloc per viure.

Si la població no disposa d’un habitatge digne, difícilment podrem fer realitat la creació de Ciutats i Comunitats Sostenibles, un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que les Nacions Unides s’han fixat per a l’any 2030.

 

La Nova Agenda Urbana

Per a les Nacions Unides, poder garantir un habitatge sostenible per a tothom és una prioritat de primer ordre.

Per això van incloure el dret a l’habitatge en la Nova Agenda Urbana (NAU), un document que va sorgir de la Conferència de les Nacions Unides sobre l’Habitatge i el Desenvolupament Urbà Sostenible celebrada el 2016.

Amb la Nova Agenda Urbana, els líders mundials es van comprometre a treballar per proporcionar serveis bàsics a tots els ciutadans: accés a l’habitatge, aigua potable i sanejament, aliments nutritius, atenció de la salut, educació, cultura i accés a les tecnologies de comunicació.

L’ONU reconeix que el dret a l’habitatge és un element central de la NAU i també dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Si no podem garantir un habitatge digne per a tothom, l’objectiu de ciutats i comunitats sostenibles no serà possible.

La bona notícia és que tu pots aportar el teu gra de sorra, animant als teus companys a presentar un projecte als Premis Blanquerna Impulsa.

Blanquerna-URL organitza per segon any aquests premis per animar als més joves a contribuir a un món millor donant resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquesta edició s’han triat els objectius Fam zero i Ciutats i comunitats sostenibles.

Les teves propostes per aconseguir que tothom tingui accés a un habitatge digne poden ser molt útils. Converteix-les en el teu projecte per als Premis Blanquerna Impulsa!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.