22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

La mobilitat, clau per aconseguir ciutats més sostenibles

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible volen millorar la mobilitat a les ciutats de tot el món

Per Judith Vives

La mobilitat, és a dir, la manera en què les persones circulem i ens desplacem per la ciutat i pel món, és un dels factors que tenen més influència en el medi ambient.

Per això, si volem fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (la llista de 17 objectius definits per les Nacions Unides per fer un món millor) hem de començar per la mobilitat.

Es calcula que el trànsit de passatgers s’haurà duplicat de cara a l’any 2030. Això vol dir que el nombre de persones que viatgen diàriament pel món augmentarà de forma significativa, així com la contaminació produïda pels vehicles de transport.

https://twitter.com/EmergenciasMuni/status/1095648510521868289

En llocs com l’Índia, la Xina o països del Sud-est Asiàtic, es preveu que el nivell de vida augmentarà i les persones tindran més possibilitats de desplaçar-se i viatjar. Hi haurà més projectes de construcció de grans vies de comunicació, com autopistes, i el nombre de cotxes creixerà gairebé el doble.

Per evitar que tot aquest creixement provoqui encara més problemes ambientals per al nostre planeta, hem de començar a actuar ja!

Un desafiament ambiental i social

L’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha fixat uns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom.

La majoria d’aquests objectius tenen relació amb la mobilitat d’una manera o altra. És un dels reptes ambientals i socials més complexos de gestionar, però també dels més importants pel seu impacte en el medi ambient.

Es calcula que dos terços de la població mundial viuran en àrees urbanes en l’any 2030. T’imagines la quantitat de cotxes, motos i altres vehicles que faran falta per desplaçar-se? I l’impacte que tindran sobre el medi ambient?

Però no només l’objectiu de Ciutats i Comunitats Sostenibles depenen de la mobilitat. També assolir la Fam Zero té relació amb aquest tema, perquè hi ha una relació molt gran entre el transport i el desenvolupament econòmic.

Aquests dos Objectius de Desenvolupament Sostenible centraran la convocatòria d’aquest any dels Premis Blanquerna Impulsa que organitza Blanquerna-URL.

Si tu i els teus companys esteu buscant idees per als projectes que aneu a presentar, no t’oblidis de la mobilitat sostenible: idees per reduir el nombre de cotxes que circulen per la ciutat, llançar una campanya per animar la gent a utilitzar l’autobús o la bicicleta, promoure l’ús d’energies sostenibles …

Totes les teves idees i iniciatives poden ajudar a fer realitat els ODS i contribuir perquè el món sigui més sostenible.

I, de passada, pots guanyar grans regals, perquè Blanquerna-URL premia la teva creativitat i solidaritat. No ho pensis més i accepta el desafiament: apunta’t als Premis Blanquerna Impulsa!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán Inglés

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.