22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

Fes realitat el repte ‘Fam Zero’

Uneix-te al desafiament de Nacions Unides i aprofita les teves idees i accions per participar en els Premis Blanquerna Impulsa

Per Judith Vives

Ja saps que el ‘Fam zero‘ és un dels principals Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides per aconseguir un món millor i més sostenible al 2030.

També és un dels objectius triats per a la segona edició dels Premis Blanquerna Impulsa convocats per Blanquerna-URL. L’altre objectiu fa referència a les ‘Ciutats i comunitats sostenibles‘. La convocatòria ja està oberta perquè t’hi apuntis al costat dels teus companys de classe!

https://www.instagram.com/p/BpAS2wdgwcz/?utm_source=ig_embed

Amb aquests premis, Blanquerna-URL t’anima a contribuir amb les teves idees perquè aquests ODS es facin realitat. Encara pensis que hi ha problemes en el món que tu no pots solucionar, la realitat és que cada petit gest compta i cada acció pot tenir un impacte positiu en el planeta.

Per exemple, per aconseguir acabar amb la manca d’aliments en el món, pots començar sumant-a “Repte Fam Zero“.

En què consisteix?

Es tracta d’una campanya impulsada pel Secretari General de les Nacions Unides dins el projecte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Com ja saps, hi ha un total de 17 ODS que fan referència a temes com la sostenibilitat, el medi ambient, l’educació o la pobresa.

En la majoria de casos, tots aquests objectius poden repercutir directament amb l’objectiu de posar fi a la fam al món. Així doncs, es tracta d’un dels objectius més importants.

https://www.instagram.com/p/BtgUOMXgvPb/?utm_source=ig_embed

Si aconseguim eradicar la fam al món podrem eliminar el retard en el creixement de nens i nenes menors de dos anys, les principals víctimes d’aquesta situació.

També aconseguirem que el 100% de les persones que viuen al planeta tinguin accés a una alimentació adequada durant tot l’any.

A més, l’objectiu de la Fam Zero pretén que tots els sistemes alimentaris siguin sostenibles, el que farà possible un augment de la productivitat i ingressos dels petits productors.

Un dels reptes per acabar amb la fam consisteix en evitar el desperdici d’aliments. (Pixabay / Pixabay)

Per fer realitat el Desafiament Fam Zero, l’ONU vol implicar a tothom: organitzacions, empreses, associacions, plataformes … i per descomptat a tu i els teus companys.

Es tracta, simplement, de comprometre’t a prendre mesures que puguin tenir un impacte real en el món, que es puguin mesurar i avaluar.

https://www.instagram.com/p/BtlWWkylZde/?utm_source=ig_embed

Pot ser una acció concreta que proposis als teus amics o professors de l’institut; o una idea per reorganitzar les coses a casa per evitar, per exemple, que els aliments caduquin i els hagis de llençar.

Qualsevol idea o acció que se’t passi pel cap pot convertir-se en el projecte per presentar als Premis Blanquerna Impulsa. I pots guanyar un munt de premis.

Consulta les bases i apunta’t ja als Premis Blanquerna Impulsa!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán English

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.