26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

Les tradicions nadalenques més curioses

El Nadal se celebra de maneres ben curioses a diferents parts del món

El Nadal és una festivitat cristiana en honor al naixement del nen Jesús el dia 25 de desembre.

Es considera la festa més important del cristianisme, però no a tot arreu se celebra per motius religiosos ni de la mateixa manera. En alguns països hi ha tradicions d’allò més peculiars.

El festival dels fanalets gegants (Filipines)

El Festival dels Fanalets se celebra des de fa més de 100 anys a San Fernando, la Capital del Nadal a les Filipines. Els pobles hi participen amb l’objectiu de construir el millor fanalet gegant i guanyar reputació.

Antigament, els fanalets eren petits i es feien amb el paper japonès que s’usa per fer papiroflèxia. Avui dia, el festival ha evolucionat i hi ha fanalets de 12 metres amb formes florals o símbols religiosos.

Abans s’il·luminaven amb espelmes, però ara els fanals o paroles estan il·luminats amb bombetes que creen dissenys calidoscòpics i ballen al so de la música.

La cabra de Gävle (Suècia)

La cabra Yule és un dels símbols més antics del Nadal a Suècia, concretament a la ciutat de Gävle. Cada any, aquesta cabra gegant de 13 metres d’alçada i construïda amb palla es col·loca a la plaça del castell.

També s’ha convertit en tradició intentar cremar-la, motiu pel qual s’ha fet famosa a tot el món. Els últims 50 anys, l’han cremat 37 vegades, l’han copejat i fins i tot l’han tirat al riu en un nou costum popular.

La cabra Yule fa 13 metres d’alçada i està feta de palla. (Viva Vive)

Krampus (Àustria)

Tothom sap qui és Santa Claus, l’home encarregat de portar regals als nens per Nadal.

A Àustria, els nens reben la visita del Pare Noel però també la d’en Krampus, un dimoni que va pels carrers espantant i castigant els nens i que s’emporta els que es porten malament dins un sac.

Durant la primera setmana de desembre, els joves austríacs tenen per tradició disfressar-se de Krampus i espantar els nens fent sonar les seves cadenes i campanetes.

Sopar de Nadal a KFC (Japó)

Al Japó, el sintoisme i el budisme són les religions majoritàries. Però el Nadal cristià se celebra de forma molt peculiar: en un restaurant de la cadena Kentucky Fried Chicken.

El coronel Sanders, propietari de la cadena de menjar ràpid, va fer una campanya de publicitat als anys 70 on sortia ell mateix vestit de Papa Noel menjant el seu famós pollastre fregit. El lema era ‘Kentucky per Nadal’.

L’anunci es va fer tan popular que, des de llavors, cada any es formen unes cues enormes per menjar pollastre fregit per Nadal.

Al Japó, és molt popular celebrar el sopar de Nadal en un Kentucky Fried Chicken. (Arxiu)

La nit de les escombres (Noruega)

A Noruega es viu una de les tradicions nadalenques més curioses d’Europa, que té el seu origen en les llegendes escandinaves.

Segons aquestes llegendes, les bruixes i els mals esperits surten al carrer i sobrevolen les cases la nit de Nadal, però per poder-ho fer els calen escombres… Per evitar que volin al voltant de casa seva, els noruecs amaguen les escombres al lloc més segur.

A Noruega amaguen les escombres durant el Nadal. (Getty)

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.