28 desembre 2024
spot_img
28 desembre 2024

La Fundación Rafa Nadal compleix una dècada promovent els valors de l’esport a l’Índia

L’escola NETS (Nadal Educational Tennis School), creada en col·laboració amb la Fundación Vicente Ferrer, afavoreix la integració social, el desenvolupament personal i la igualtat de gènere

L’esport és una de les vies més efectives que existeixen per transmetre valors i hàbits saludables. Per això, a la llarga, l’esport també serveix per millorar la vida de les persones i contribuir a cohesionar les societats.

Per aquest motiu, l’Organització de les Nacions Unides (ONU) considera l’activitat física i l’esport com drets humans que han de ser respectats i incentivats a tot el món.

Amb l’objectiu d’impulsar els beneficis de l’esport i promoure el seu impacte positiu a la societat, la Fundación Rafa Nadal va crear fa 10 anys, juntament amb la Fundación Vicente Ferrer, el centre NETS (Nadal Educational Tennis School) a Anantapur, al sud-est de l’Índia. Al NETS hi practiquen esport més de 200 nenes i nens cada curs, provinents de les comunitats més desafavorides de la zona.

Els joves del NETS realitzen entrenaments de tenis, reben reforç d’activitats acadèmiques en matèries com l’anglès i la informàtica, a més d’un suplement nutricional diari i cobertura sanitària.

https://www.instagram.com/p/CGSco79A92u/?utm_source=ig_embed

 

Millorar la vida dels joves a través de l’esport

L’objectiu principal del centre és, a través de l’esport, reforçar la cohesió i integració social d’aquests joves, independentment del seu origen o gènere. I és que segons un estudi de l’Acadèmia d’Esports d’Anantapur (ASA) de la Fundación Vicente Ferrer, un dels problemes clau a la regió i a gran part de l’Índia rural és la falta d’accés a l’esport entre els joves.

L’ASA va començar la seva activitat l’any 2000 a través del Rayalaseema Development Trust, organització amb la qual també col·labora la Fundación Vicente Ferrer, i que té l’objectiu d’utilitzar l’esport per aconseguir la integració i el canvi social entre els joves, nenes i nens que habiten les zones rurals de l’Índia.

Tant psicòlegs com experts educatius coincideixen en el fet que l’esport és una de les vies més eficaces per desenvolupar habilitats interpersonals com l’empatia, el respecte entre iguals, la disciplina i la inclusió. A més, segons el citat estudi elaborat per l’ASA, també té un impacte positiu en la salut mental i l’autoconfiança dels joves. Tot això contribueix a millorar el desenvolupament mental i emocional dels joves.

https://www.instagram.com/p/CFRpAhqAs8Z/?utm_source=ig_web_copy_link

L’informe també assenyala que les habilitats emocionals que es guanyen mitjançant la pràctica de l’esport afavoreixen la millora del rendiment acadèmic. En aquest sentit, l’estudi també afirma que un dels punts febles de l’educació dels joves a les poblacions rurals de l’Índia és la seva falta de competències amb les noves tecnologies, aspecte que també es treballa al centre NETS.

De la mateixa manera, en el context social de l’Índia rural, l’esport és un dret i permet que els joves s’expressin de manera més natural. També compensa la falta d’autoestima i millor les habilitats de lideratge.

En definitiva, forma part de la seva educació: els ensenya a prendre decisions a la vida, enriqueix el seu desenvolupament professional futur i els entrega recursos per afrontar la seva situació socioeconòmica. A més, afavoreix la integració social i fomenta el tracte igualitari.

Rafa Nadal en una classse de NETS. (Fundació Rafa Nadal)

Tanmateix, la creació i manteniment d’hàbits saludables com l’exercici físic ajuda al fet que els joves sense recursos creixin més sans i adquireixin habilitats importants per la seva vida adulta.

Informació elaborada en col·laboració amb la Fundación Rafa Nadal.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.