22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

Adriana Lopez, una DJ de referència en el ‘techno’

L’artista, antiga professora de Microfusa, s’ha consolidat com una de les DJs i productores de ‘techno’ amb més projecció mundial

Per Judith Vives

Amb una polifacètica carrera com a DJ, productora i tècnica de so, Adriana Lopez s’ha convertit en una de les artistes de música ‘techno’ amb més projecció mundial i una pionera i figura clau de l’escena electrònica de Colòmbia.

Adriana va néixer a Bogotà (Colòmbia) i en l’actualitat resideix a Barcelona. Va iniciar la seva trajectòria a finals de la dècada dels 90. A la seva ciutat natal, a més de ser DJ resident del Club Barc, Cinema i La Sala, va actuar en diversos esdeveniments en diferents ciutats colombianes.

Tal com ella mateixa explica, el ‘techno’ va arribar en un moment “de molts canvis personals i professionals i d’alguna manera va ser una via d’escapament”.

El seu primer contacte amb l’escena va ser a través d’amics que organitzaven festes a Bogotà. Això la va animar a comprar els seus primers vinils de ‘techno’ i el seu primer parell de plats Technics. Poc després ja tocava en festes i començava així una carrera que seria imparable.

Per poder-ho fer, va haver de renunciar a la seva feina estable com a gerent de marca en una multinacional i dedicar-se de ple a la música. Ho va fer animada per la resposta positiva del públic que assistia a les seves primeres actuacions.

https://www.instagram.com/p/B9XM7Bdq1eB/?utm_source=ig_embed

L’any 2003 va decidir fer un pas endavant i buscar noves oportunitats. Va ser llavors quan va prendre la decisió d’estudiar So i Producció de Música Electrònica i, al seu torn, continuar amb la seva carrera com a DJ a Europa.

Així va ser com va desembarcar a Espanya i es va instal·lar a Barcelona, ​​on també va exercir com a professora de l’escola Microfusa. La ciutat segueix sent la seva base quan no està en gires i actuacions per tot el món.

Al llarg de la seva carrera ha visitat nombrosos països i ha actuat en diferents festivals i clubs emblemàtics, com ara el DGTL Festival, Rainbow Serpent Festival (Austràlia), Forte Festival (Portugal), Vent (Tòquio), Faust (Seül), Berghain i Tresor (Berlín), Concrete (París), Village Underground (Londres), Grelle Forelle (Viena), Lux Fragil (Lisboa), Monestir (Moscou) i Basement (New York), entre molts altres.

Lopez és també la directora del seu propi segell discogràfic, Grey Report, en el qual edita el seu material i el d’altres artistes afins al seu so. A més, ha publicat la seva música en altres segells de prestigi com Modularz, Semantica, PoleGroup, Stroboscopic Artefacts i Mistress Recordings. També ha remesclat a artistes com Svreca a Semantica, Pär Grindvik a Stockholm LTD o Spencer Parker a Work Them Records.

https://www.instagram.com/p/B9FEs-vItCi/?utm_source=ig_embed

Les seves produccions destaquen per l’ús de ritmes essencials, patrons en bucle i melodies introspectives, sovint rematades per una certa influència berlinesa.

Gràcies a aquesta activitat intensa i imparable, Adriana Lopez ha aconseguit convertir-se en una de les artistes de major influència en el món de la música ‘techno’.

La crítica especialitzada ha reconegut de forma unànime la creativitat i qualitat d’aquesta artista i destaca com integra la seva experiència com a productora, tècnic de so i DJ.

Si tu també vols seguir els passos d’Adriana Lopez, pots consultar l’oferta de cursos de Microfusa per dedicar-te a la producció musical.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.