15 gener 2025
spot_img
15 gener 2025

Una experiència immersiva amb la llum

Alumnes del màster d’interiorisme experiencial i de desenvolupament de projectes digitals interactius creen una instal·lació per al festival Llum BCN

Per Judith Vives

El proper cap de setmana, els edificis i espais públics de barri de Poblenou (Barcelona) s’ompliran de llum, tecnologia digital i imatge en moviment gràcies al festival Llum BCN.

Artistes de tot el món participen en aquest festival que se celebra des de fa nou anys i que converteix el Poblenou en un laboratori d’investigació.

Des de fa dos anys, el Llum BCN també cedeix un espai als alumnes de diferents escoles de disseny, art i arquitectura. Un dels centres que hi participarà és LCI Barcelona.

Estudiants dels màsters de Disseny d’interiors experiencial i de Creació i desenvolupament de projectes digitals interactius de LCI Barcelona s’han unit per crear la instal·lació que es podrà visitar al Pati Simon, al carrer Sancho d’Àvila, número 66.

Aquesta instal·lació, anomenada Circadian Rhythms, consta de set experiències interactives generades per ordinador. Cada experiència està formada per una idea o sensació específica en relació amb els cicles vitals com a concepte unificador.

És una instal·lació immersiva que reflectirà, en temps real, els signes vitals i estat anímic dels visitants a través de la llum. “Es tracta de mostrar com la llum pot llegir les nostres dades biològiques i comunicar-les”, explica Pedro Coelho, cap d’àrea d’Interiorisme i un dels tutors del màster.

Els alumnes han desenvolupat aquest projecte durant la classe de Disseny Interactiu, treballant conceptes com la interacció i la programació.

 

Experiències interactives

Un altre dels tutors del projecte, David Dalmazzo, explica que per fer realitat Circadian Rhythms s’han creat sis grups, cadascun dels quals s’ha encarregat de desenvolupar una experiència immersiva inspirada en un concepte concret.

Algunes són experiències ‘generatives’, creades pel mateix ordinador, mentre que en altres casos els alumnes han creat els ‘samplers’, han compost la música i han realitzat les mescles. “Es tracta d’experiències molt diferents l’una de l’altra”, afirma Dalmazzo.

Per desenvolupar la instal·lació han utilitzat un programari anomenat Processing, creat pel prestigiós MIT dels Estats Units, a més de col·laborar amb l’empresa catalana Protopixel per la creació dels gràfics que permeten controlar els llums de led.

La instal·lació consta d’uns tubs de policarbonat que es col·loquen formant un gran cercle. Els visitants se situaran al centre i mitjançant un dispositiu podran activar l’experiència que vulguin.

La instal·lació Circadian Rhythms es podrà visitar els pròxims dies 14, 15 i 16 de febrer de forma gratuïta.

A més de la peça creada pels alumnes de LCI Barcelona, ​​també podràs veure les creacions d’altres 16 escoles de disseny i les obres de grans artistes internacionals com Julio Le Parc, figura històrica de l’art cinètic i contemporani, o de Luke Jerram, destacat artista britànic.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.