22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

Els 10 secundaris estrella d’‘Els Simpson’

Un repàs pels personatges secundaris que acompanyen la família més famosa de Springfield en les seves aventures

Per Leire Santos

El millor amic d’en Bart, el cambrer més gasiu de Springfield, el peculiar veí de la família Simpson… Potser són personatges secundaris, però alhora són molt estimats per l’audiència.

Si no hi fossin, les eixelebrades històries de la sèrie no serien el mateix.

 

El senyor Burns

Montgomery Burns és el propietari de la central nuclear i el personatge més ric de Springfield. És un ancià sorrut i poc afable que té atemorida tota la ciutat (excepte Waylon Smithers, el seu servidor fidel). La seva avarícia no té límits i estaria disposat a qualsevol cosa per guanyar diners.

https://www.instagram.com/p/B5nu4pcnaSA/?utm_source=ig_embed

 

Moe Szyslak

En Moe és l’amo i únic empleat de la Taverna d’en Moe, un petit bar de Springfield on en Homer Simpson i els seus amics solen anar a prendre alguna cosa quan pleguen de la feina. En Moe té un caràcter complicat: el seu negoci amb prou feines funciona i això fa que sigui molt gasiu amb els clients. S’enfada amb facilitat i sempre cau en les bromes telefòniques d’en Bart.

https://www.instagram.com/p/B5v1LOen2yR/?utm_source=ig_embed

 

Ned Flanders

En Ned és el veí dels Simpson. És un home molt religiós i no té cap mena de maldat, a diferència de la majoria de personatges de la sèrie. Això no obstant, en Homer se’n riu constantment i li gasta tota mena de bromes. En Ned té dos fills, en Rod i en Todd, que també han de patir les males jugades d’en Bart Simpson.

https://www.instagram.com/p/Bq8fVDynYi9/?utm_source=ig_embed

 

Milhouse Van Houten

En Milhouse és el millor amic d’en Bart Simpson, encara que ell sempre li causi problemes. És el típic nen amb ulleres, tímid i retret, que procedeix d’una llar desestructurada (els seus pares estan divorciats). Tots els nens del col·legi es fiquen amb ell, fins i tot en Bart. En Milhouse està enamorat de la Lisa Simpson de tota la vida, però el seu amor no és correspost.

https://www.instagram.com/p/B3saE6bDzd7/?utm_source=ig_embed

 

L’avi Simpson

L’Abraham Simpson és el pare d’en Homer, l’avi de la família Simpson. Viu al Castell del Jubilat, la residència d’ancians de Springfield, i sempre es queixa que la seva família no el visita mai. Les seves històries i batalletes han servit d’inspiració per a molts capítols. El seu personatge serveix per denunciar la solitud de la gent gran.

https://www.instagram.com/p/B4vNGm5nIoX/?utm_source=ig_embed

 

El director Skinner

En Seymour Skinner és el director de l’Escola de Primària de Springfield. Ha d’aguantar constantment les bromes i entremaliadures d’en Bart Simpson, amb qui manté una guerra particular. Tot i que és un home adult i té una bona feina, l’Skinner encara viu amb sa mare. Ni els alumnes ni els professors el respecten i per això té l’autoestima molt baixa.

https://youtu.be/Pusw7tWkrcA

 

L’alcalde Quimby

En Joe Quimby és l’alcalde de Springfield. El seu personatge representa el típic polític corrupte que fingeix preocupar-se pels ciutadans però en realitat només vol enriquir-se a costa del seu càrrec. L’alcalde Quimby té contactes amb la màfia, enganya la dona amb noies joves i organitza festes privades amb diners públics.

 

Les bessones Sherri i Terri

La Sherri i la Terri són dues germanes bessones que van a l’Escola de Primària de Springfield. Són gairebé indistingibles, van juntes a tot arreu i tenen un idioma secret per comunicar-se entre elles. A vegades són amigues amb la Lisa i a vegades es fiquen amb ella, però sempre es burlen d’en Bart (es rumoreja que una de les dues n’està enamorada, però no se sap quina és).

 

L’actor secundari Bob

Robert Underdunk Terwilliger Jr. és més conegut com l’actor secundari Bob i interpreta el dolent de la sèrie. En la primera temporada treballava com a ajudant d’en Krusty el Pallasso, però intenta matar-lo per quedar-se amb el seu programa. En Bart el descobreix i aconsegueix que el tanquin a la presó; des de llavors, en Bob ha jurat venjar-se d’en Bart i sempre mira de matar-lo.

 

Krusty el Pallasso

Herschel Shmoikel Pinkus Yerocham Krustofsky és en Krusty el Pallasso, un comediant que treballa presentant un programa de televisió infantil que és molt popular entre els nens de Springfield. En Bart Simpson és el seu fan més gran. En Krusty en realitat és un personatge amargat que no sap gaudir de la vida, segurament perquè son pare, el rabí Krustofsky, no va aprovar mai la seva carrera artística.

 

El tema de la setmana té la col·laboració de la Universitat de Navarra (UNAV)

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.