26 desembre 2024
spot_img
26 desembre 2024

L’Índia davant la contaminació de l’aire

El país amfitrió del Dia Mundial del Medi ambient 2018 és un dels més afectats per la pol·lució de l’aire

La contaminació del medi ambient és un greu problema que afecta a tots els països del planeta: l’acumulació de residus, la contaminació dels mars i oceans, la pol·lució de l’aire…

L’Índia és el país amfitrió del Dia Mundial del Medi ambient 2018. També és el segon país més poblat del planeta: més d’1.300 milions de persones viuen a l’Índia, sobretot a les àrees metropolitanes.

La densitat de població provoca que la contaminació s’acumuli a les ciutats: segons un estudi de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 14 de les 20 ciutats més contaminades del planeta estan a l’Índia, com es mostra en aquest mapa interactiu de la pol·lució a temps real.

La presència de partícules tòxiques a l’atmosfera pot tenir greus conseqüències a la salut de les persones. Segons l’OMS, la contaminació de l’aire provoca 1 de cada 9 morts al nostre planeta. També pot causar malalties com el càncer de pulmó o els problemes respiratoris greus

L’Índia, un dels països més contaminants

La lluita contra la contaminació és més necessària que mai, sobretot en països com l’Índia, que han experimentat un gran desenvolupament en els últims anys.

L’Índia és una de les economies emergents que més ha crescut en els últims anys gràcies a la indústria. Però aquest creixement econòmic també té les seves conseqüències: l’activitat de les fàbriques genera residus i contamina l’aire.

A les grans ciutats, el transport és una altra de les principals fonts de contaminació. A l’Índia, cada dia es matriculen més de 50.000 vehicles privats.

Una ciutat coberta de gris

Al novembre de 2017, Nova Delhi va patir un dels pitjors episodis de contaminació dels últims anys. Un núvol gris va cobrir completament el cel de la capital de l’Índia, una metròpolis de més de 20 milions d’habitants.

Els nivells de contaminació eren 10 vegades més alts que el límit de seguretat i les autoritats mèdiques van decretar la situació d’emergència.

Durant l’alerta, que va durar diversos dies, es van suspendre totes les activitats a l’aire lliure, es van tancar les escoles i centres públics i es va aconsellar a la població que no sortís al carrer.

Per conscienciar a la població, l’OMS ha impulsat un pla per implicar a la ciutadania en la lluita contra la contaminació a través de les xarxes socials, amb la campanya Respira la Vida i el hashtag #BreatheLife.

L’objectiu és mobilitzar a les persones i millorar la qualitat de l’aire de les ciutats a través de petits gestos com agafar el transport públic, anar amb bicicleta o caminar, consumir productes locals… tots podem contribuir a millorar el nostre entorn!

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.