22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

Un 2018 ple de lectures

Aventures, històries de terror, relats de superació i un món de fantasia per passar-te l’any llegint

Aquest any té molts motius per celebrar el Dia del Llibre. Al 2018 es compleix l’aniversari de diversos autors i la data de publicació de novel·les que han marcat a lectors de tot el món.

A l’abril es van complir 75 anys de la primera edició de ‘El Petit Príncep’, el conte fantàstic de Antonie de Saint-Exupéry (1900-1944). Gràcies al seu petit protagonista aprenem que l’essencial és invisible als ulls.

https://www.instagram.com/p/BhUx9DZj-H3/?utm_source=ig_embed

Autores de referència

Al 2018 també compleix anys una de les obres literàries més llegides de la història: ‘Frankenstein‘ de Mary Shelley es va publicar al 1818, fa 200 anys. La història del monstre fet amb trossos d’altres cossos es considera la primera novel·la de ciència ficció.

Uns anys més tard, una altra escriptora es va fer un lloc a la història de la literatura, encara que amb un estil molt diferent.

La nord-americana Louise May Alcott va escriure ‘Donetes’ fa 150 anys. La novel·la narra la relació de quatre germanes amb personalitats molt diferents, però també ens serveix per conèixer els estereotips que afectaven a les dones en aquella època.

A mitjans del segle XIX, les dones només podien aspirar a casar-se, tenir fills i cuidar la casa. No obstant això, Donetes es considera una novel·la feminista perquè els seus protagonistes s’enfronten a tot per complir els seus somnis, siguin els que siguin.

https://www.instagram.com/p/BhBNCbrAePC/?utm_source=ig_embed

Aventures plenes d’emoció

Fa 100 anys naixia l’escriptor Manuel de Pedrolo (1918-1990), autor de ‘Mecanoscrit del segon origen’, un llibre de ciència ficció que explica una història de supervivència. Una noia de 14 anys i un nen de 9 són els únics supervivents d’un atac alienígena i han d’aprendre a sobreviure en un món desert… però potser no són els únics.

També escrivia històries d’aventures Enid Blyton (1897-1968), una autora anglesa que va ser tremendament productiva: al llarg de la seva vida va escriure més de 600 novel·les pel públic infantil i juvenil.

Blyton va crear diferents sèries on els protagonistes eren grups de nens i nenes que investigaven misteris i vivien tot tipus d’aventures: Els Cinc, Els Set Secrets, Les Torres de Malory

https://www.instagram.com/p/BhZJbgbFmwy/?utm_source=ig_embed

I al 2018 també es commemora el centenari de la mort d’Edmond Rostand (1868-1918), autor d’una de les històries d’amor més boniques que s’han escrit mai: ‘Cyrano de Bergerac’.

L’obra de teatre va ser tot un èxit quan es va estrenar i actualment es considera un clàssic del teatre universal. El personatge de Cyrano enamora pel seu enginy, el seu sentit de l’humor i la seva noblesa… tan gran com el seu nas.

Però hi ha molts més llibres per descobrir… infinits! Aprofita el Dia del Llibre per submergir-te al mar de la lectura.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.