22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

La poeta dels nens

Es compleixen 100 anys del naixement de Glòria Fuertes, la poeta que escrivia amb paraules senzilles

Aquest any es compleix el centenari del naixement de Glòria Fortes (1917-1998), escriptora coneguda sobretot pels seus poemes, contes i històries destinades al públic infantil.

La seva família era molt humil i els seus pares mai la van animar a escriure, perquè no creien que fos una professió de profit. Però a la Gloria li agradava molt i va començar a escriure els seus propis contes i poemes des de molt petita. Va ser una poeta “autodidàctica”, com ella mateixa es descrivia.

Per la Glòria Fortes era important que els nens i nenes llegissin poesia. Més que important, era necessari, perquè d’aquesta manera s’aficionaven a la lectura.

https://www.instagram.com/p/BcPkzzmh9aU/

La seva manera d’escriure era com ella: directa, espontània i sincera. No utilitzava expressions difícils o grandiloqüents, sinó que descrivia grans idees i sentiments amb paraules simples perquè el seu missatge arribés a qualsevol lector.

https://www.instagram.com/p/BYGrPRHlt7o/

Els efectes de la guerra

La hi considera una poeta de postguerra, perquè una part molt important dels seus poemes els va escriure després de la Guerra Civil espanyola (1936-1939). Va ser un període trist, el país estava destrossat i la gent intentava superar els efectes del conflicte i tirar endavant com podia.

Glòria Fortes també va viure el conflicte i les seves conseqüències: la violència, un país dividit, la pobresa que afectava a gran part de la població. Per això, molts dels seus poemes parlen de la pau.

https://www.instagram.com/p/BZ_X2m3Fikd/

A més de defensar les idees pacifistes, als seus poemes també es parla de problemes socials com la pobresa o la injustícia. Des dels seus escrits, també reivindicava la igualtat de gènere en una època en la qual la dona havia de seguir un model tradicional, ser mare o muller i atendre les labors de la llar.

Des de petita, Glòria Fortes va ser una persona inconformista que va seguir les seves idees i va lluitar per fer allò en el que creia. Ho explica en aquest poema:

https://www.instagram.com/p/Bbnf930H-O3/

I així com creia en la bondat de les persones, també era molt crítica amb aquells que exerceixen el poder.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.