22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

El Teresa Pàmies renova el solar, les finestres i tranforma la cantina en menjador

També s’ha renovat el mur exterior amb un mural creatiu dedicat a l’escriptora que dóna nom al centre

Biel March i Pablo Calan

Durant els últims anys, l’institut Teres Pàmies ha anat canviant i millorant els seus espais. Per això, us volem explicar els canvis més destacats que hi han hagut i d’altres que estan per arribar al Pàmies. 

Com bé sabeu, el nostre centre gaudeix d’un ampli espai exterior que envolta el centre principal on fem les classes. Aquest fet dona peu a la creació de multitud de zones i usos. Un dels canvis més destacats a la zona exterior ha estat la creació d’un espai amb gespa artificial. Tot just entrem a l’institut ens trobem amb aquest lloc situat a l’esquerra. Cal destacar que perquè aquest projecte es fes realitat, vam haver d’esperar un mes a què la instal·lació de la gespa estigués enllestida. A partir d’aquest moment, s’hi han pogut fer classes, xerrades i passar el temps a l’hora del pati. 

D’una altra banda, també el curs passat vam poder veure com una part del mur del solar de l’institut passava d’estar de color ciment a ser un mural creatiu dedicat a la Teresa Pàmies, qui dona nom al nostre centre com a homenatge. Aquest mural va ser pintat i dissenyat per la il·lustradora Gemma Fontanals amb l’ajuda d’alumnes i famílies que van anar a la festa del canvi de nom de l’institut celebrada el passat 11 de juny del 2022.

També, hem pogut observar canvis al solar. Aquest espai durant aquests dos últims anys ha passat de no tenir res a poder disposar de camps de futbol i de voleibol. A més, disposa d’una zona verda que anomenem hort, on l’alumnat de 2n i 3r d’ESO de l’optativa de medi ambient és qui s’encarrega de tenir cura setmanalment d’aquest espai.

Pel que fa als espais interiors del centre, podem destacar que l’antiga cantina de l’institut ha estat reformada i convertida durant aquest estiu en un menjador amb cuina per als alumnes que es vulguin quedar a dinar després de les classes, oferint àpats al servei del centre educatiu. Això, ajudarà tant a les famílies com a l’alumnat que tingui activitats extraescolars, per exemple,  dins o fora del Teresa Pàmies.

Finalment, una de les millores més esperades per tota la comunitat educativa és el canvi de finestres del nostre centre. Aquest projecte es realitzarà durant aquest curs 2022/2023. Com a conseqüència d’aquest canvi, hi haurà algunes adaptacions i possibles canvis d’aula per tal de poder realitzar el projecte, però, tot i així, segur que valdrà la pena.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.