27 desembre 2024
spot_img
27 desembre 2024

Junior Report visita el Saló de l’Ensenyament

La 32a edició tanca les portes amb un 17% més de participació que el 2022

L’equip de Junior Report s’ha desplaçat fins a l’avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona per conèixer de primera mà l’ambient del Saló de l’Ensenyament. Distribuït al llarg de tres pavellons dins el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, la 32a edició del Saló ha acollit més de dues-centes propostes educatives de totes les tipologies. 

El ventall de possibilitats que es presenta un cop finalitzat l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) o el Batxillerat és molt ampli i no sempre és fàcil escollir un camí. Per aquest motiu, del 15 al 19 de març, alumnes de tot el territori han pogut assistir a l’esdeveniment educatiu i d’orientació professional més important de Catalunya. Enguany, el Saló de l’Ensenyament ha rebut prop de 100.000 persones, un 17% més de participació respecte al 2022, segons dades de l’organització. 

Totes les propostes a l’abast

Gestionat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració del Departament d’Educació i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, el Saló de l’Ensenyament ha presentat un total de 220 expositors d’universitats, d’escoles que ofereixen estudis postobligatoris no universitaris, estudis d’idiomes, d’arts o esports i de centres de formació per a adults, formació ocupacional o complementària. Cadascun dels estands ha comptat amb coordinadors o alumnes veterans que han informat sobre el valor diferencial de les seves entitats, i l’equip de Junior Report s’ha aturat a parlar amb algunes de les institucions que col·laboren amb el projecte per saber-ne més. 

Nina Barker, estudiant de 4t curs del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), ha destacat que “els alumnes gaudim d’unes instal·lacions excel·lents, amb un professorat qualificat i variat que ens ha permès especialitzar-nos en l’àmbit que hem volgut, sigui rendiment, gestió o salut”. 

En l’àrea dels estudis universitaris, els graus relacionats amb les ciències de la salut, les ciències socials i jurídiques, l’arquitectura o la informàtica han estat alguns dels estudis més demandats. 

Per a molts visitants, és important no només conèixer el programa d’assignatures o el sistema d’avaluacions, sinó també l’oferta de pràctiques i les sortides laborals. En aquest sentit, Alba Sabaté, coordinadora del grau de Global Communication Management a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Blanquerna, ha apuntat que “podem oferir una formació molt professionalitzadora i permetre que els estudiants facin pràctiques, tinguin contacte amb el mercat i amb els reptes reals del món laboral”. 

L’edició d’enguany ha rebut prop de 100.000 visitants. (Junior Report)

Explorar noves opcions

Si bé és cert que hi ha joves que encara no tenen del tot clar a què volen dedicar-se en el futur, n’hi ha d’altres que, des de ben petits, coneixen la seva passió per les matemàtiques, el cinema, la música o la mecànica. Estel Alonso, alumne de 4t curs del grau de Disseny de Moda a LCI Barcelona, explica que el centre on estudia és “per persones que consideren el disseny gràfic, el disseny de producte, el d’interiors, la moda, la fotografia o l’animació i els videojocs la seva vocació”. Són carreres molt creatives i innovadores, que han crescut en els darrers anys. 

En aquesta línia creativa, l’escola Microfusa s’especialitza, entre d’altres aspectes, en so, producció i composició musical. Sara Coromines, coordinadora del curs de Music Business, ha apuntat: “Som una escola molt propera. Els professors especialitzem els cursos i donem oportunitats als alumnes sempre que podem. Qualsevol cosa que fem, procurem involucrar-los, sigui com a artistes, tècnics de so o encarregats de la gestió”.

Així doncs, qui no tria el batxillerat o la universitat, també té una oferta amplíssima per continuar formant-se després dels estudis obligatoris. En el camp de la formació professional, els cicles de matèries com l’administració i les finances, educació infantil, comerç i màrqueting, ensenyaments artístics, l’esport o els serveis a la comunitat, juntament amb estudis vinculats a la sanitat com auxiliar d’infermeria o farmàcia, també tenen una gran acceptació. 

Per Josep Antoni Giné, director dels centres presencials d’ILERNA, la formació professional és el centre i la base de la institució. “Disposem de molts centres arreu d’Espanya, fet que ens dona un background molt important en diferents especialitats”, ha assenyalat. Al centre Ilerna de Barcelona, per exemple, s’hi ofereix des d’Educació Infantil i Integració Social fins a Dietètica o Laboratori Clínic i Biomèdic. 

També enfocats en la formació professional, l’escola Salesians Sarrià aposta perquè el material i la logística del centre sigui d’última generació i perquè els alumnes se sentin a gust. Segons ha explicat Isabel Arnal, cap de secretaria del centre, és important que els alumnes “es trobin com a casa”. “Passen moltes hores en el món laboral, així que és fonamental que els futurs professionals apreciïn els estudis que estan fent”, afegeix. 

Amb aquesta edició, el Saló de l’Ensenyament s’ha reafirmat com un esdeveniment de referència en el món educatiu. Al llarg de cinc dies, els representants de les institucions han resolt dubtes a milers d’estudiants que comencen a construir el seu futur, independentment del camí que escullin.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.